Sivu 1/1

Erotusrele

ViestiLähetetty: 08.08.2022 17:10
Kirjoittaja tapio.leppa
Minäkö tyhmä, nyt en ymmärrä... Ostin ja asensin erotusreleen (Victron Cyrix ct 120, mikroprosessoriohjattu rele) akuille (startti 130ah, hupi 2x130ah) ja vielä jännitemittarit. Eikö releen pitäisi erottaa systeemit toisistaan, kun jännite laskee alle 12,8v ? Nytpä käytössä mittarilukemat pysyvät samoissa lukemissa, vaikka jännite laskee 12,2v, esim. kun jääkaappi ja lämmitin ovat päällä. Eikö starttiakun voltit pitäisi pysyä siellä 12,7v kieppeillä ja hupiakkujen mittarin pitäisi painua alempiin lukemiin, koska sieltähän se sähkö otetaan !?
Mikä on mennyt minulta ohi, mitä en ole tajunnut ?
Cyrix on kytketty oikein.

Re: Erotusrele

ViestiLähetetty: 15.08.2022 02:16
Kirjoittaja transom
Piti ihan tsekata millainen on mikroprosessoriohjattu erotusrele.

Näköjään ero tavalliseen on se, että tuo on mm. ohjelmoitu irroittamaan viiveellä akut toisistaan. Onko tuo 12.2V jännite hetkellinen pudotus? Jos on, niin tuo rele ei silloin irrota akkuja heti toisistaan kuin vasta minuuttien kuluttua ja silloinkin vain jos jännite kokoajan pysyy alle tiettyjen rajojen. Kaipa siitä joku hyöty on.

Sitten siinä on pakko-ohjaustulo, jolla kai voi käskeä akut olemaan yhdessä ihan millä jännitteellä tahansa. Eli voi ajaa käynnistysakunkin vaikka niin tyhjäksi, että ei enää starttaa. Kaipa siitäkin joku hyöty on.

Re: Erotusrele

ViestiLähetetty: 18.08.2022 19:50
Kirjoittaja tapio.leppa
Ok, kiitos informaatiosta. Taidanpa kokeilla tavallisella erotusreleellä, niin ei mene hermot jännitteitä kyttäillessä ...

Re: Erotusrele

ViestiLähetetty: 21.08.2022 23:08
Kirjoittaja tapio.leppa
Vielä aiheesta : starttiakun jännitemittari näyttää pääsääntöisesti vähän enemmän kuin hupiakkujen, mutta melko käsi kädessä ne jännitteet kulkevat, ihan lähelle 12v saakka. Vaikuttaa siltä, että erotusta ei tapahdu, vaan tuntuu kuin systeemit olisivat koko ajan kytketty rinnan.
No, kokeilenpahan seuraavaksi Bilteman releellä, joka näyttää oleva samanlainen kuin IKH:n, ainoastaan vähän halvempi .

Re: Erotusrele

ViestiLähetetty: 01.09.2022 19:06
Kirjoittaja tapio.leppa
En ymmärrä. Viileän yön jälkeen, kun lämmitin ja jääkaappi hyrräävät, kumpikin mittari näyttää 12,2 ..! Siispä, ainakin minun järkeni mukaan, rele, tällä kertaa Bilteman tuote, ei erottele mitään.
Mikä ihme voi olla vialla ? Starttiakkuun ei ole kytketty muuta kuin startti ja jännitemittari. Outoa.