Trimmilevyt uppoumarunkoiseen

Trimmilevyt uppoumarunkoiseen

ViestiKirjoittaja Saga27 » 16.09.2018 12:08

Terve. Ensimäisen kauden veneilykokemuksen perusteella tiedustelen trimmilevyjen käytöstä uppoumarunkoisissa. Käytössämme on norjalaisvalmisteinen Saga27 uppoumarunkoinen matkavene. Kesälomareissulla yhdeksi harmilliseksi piirteeksi osoittutui veneen hallinta, kun veneessä liikutaan ajon aikana. Painon siirtyminen puolelta toiselle vaikuttaa merkittävästi veneen ohjaukseen, mikä varmasti on kokeneemmille täysin itsenstäänselvyys. Koneena Lombardini 33hp ja marssivauhti noin 6 solmua. Aloin miettiä trimmilevyjen asentamista automaattisella järjestelmällä, joka korjaisi veneen kulkuasentoa sivusuunnassa. Ei ole tarkoitus päästä lujempaa, plaaniin tai korjata kulkuasentoa pituussuunnassa, vaan lähinnä sitä, että vene kulkisi suoraan riippumatta siitä millä puolella venettä paino kulloinkin on (esim wc-käyntien yhteydessä molemmat henkilöt keskilinjan oikealla puolen). Onko kellään mitään kokemusta trimmilevyjen asentamisesta uppoamarunkoiseen, automaattisesta trimminsäädöstä ja mielipiteitä siitä mahtaisiko toimia?
Saga27
 
Viestit: 1
Liittynyt: 16.09.2018 11:55

Re: Trimmilevyt uppoumarunkoiseen

ViestiKirjoittaja 271C » 17.09.2018 13:24

Heips, Niinhän nuo uppikset tahtoo kallistella, mielestäni "tavalliset" tuohon kokoluokkaan tarkoitetut trimmilevyt ei toimi kunnolla noin hiljaisessa vauhdissa. Ehkäpä jos tuunaa reilun kokoiset levyt niin ehkä sitten voisi olla apua. Tosin sellaisten ylös alas liikuttaminen nopeasti vaatii hydrauliikalta vähän enemmän. Samalla voi nopeus nousta, joka tuo sitten taas omat murheensa varsinkin myötä aallokkoon ajettaessa.
Automatiikalla varustetusta trimmijärjestelmästä ei mielestäni ole tässä kohtaa merkittävää hyötyä, se vaan saattaisi esim. sivuaallokossa tehdä matkanteosta mielenkiintoisen..
Nämä perustuu siihen oletukseen kun omassa veneessä alle 15Knots trimmit ei juurikaan vaikuta kulkuasentoon, liukukynnys on siinä 19kn paikkeilla.
Ei muuta kuin "suamipoika testing".
271C
 
Viestit: 5
Liittynyt: 20.04.2018 12:08


Paluu Retki- ja matkaveneet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron